SPSS-akuten på Youtube

En ovetenskaplig undersökning visar att instruktionsfilmer verkar vara något som efterfrågas! Jag har investerat i en bättre mikrofon och kommer framöver lägga upp filmer på SPSS-akutens Youtubekanal, som man hittar här:

Till att börja är min plan att göra filmer till de mest populära guiderna här på bloggen, så att det ska gå att välja på antingen text eller film. Men om jag kommer på något bra kanske det också blir filmer om nya typer av analyser.

Hur som helst kommer jag inte skriva nya inlägg när det kommer nya filmer, utan bara lägga till dem i de relevanta existerande guiderna.

Om man vill veta när det kommer nya filmer kan man däremot prenumerera på Youtubekanalen. Hittills har jag gjort tre stycken, alla om regressionsanalys. Och som sagt, kommentera gärna här eller på Youtube vad som är bra eller kan göras bättre.

/Anders

 

2 reaktioner till “SPSS-akuten på Youtube

 1. Hej,

  Jag har gjort en regressionsanalys som ser ut som följande:
  Ln(Y(t)) – Ln(Y(t-1)) = b0 + b1*Rt + b2*Ln((Ft) – Ln(F(t-1))) + b3*(Ln(St) – Ln(S(t-1))) + b4*( ( Kt – K(t-1)) – (K (t-1) – K(t-2))) + ut
  med en OLS-regression.
  och vet ej hur jag ska tolka just b1 (beta1) då man har förändringen som beroende variabel men Rt ej är förändring.

  Tacksam för svar :)

 2. Jag har en ganska bra fråga .
  Jag har gjort en regressionanalys av två variabler, jag har ett positivt värde och helt perfekt signifikans men jag har ingen förklarad varians överhuvudtaget. Vad kan detta bero på? Det är ju ologiskt!
  Jag har undersökt en könsfördelning över ett antal år, där antalet män ökar. Jag har över en miljon fall i datasettet.
  Samma sak gäller för logistiska reg .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s