Sommarlovet är över!

Och SPSS-akuten är öppen igen!
Men det går ju givetvis att lära sig om statistik på andra ställen på the internets. Den hedervärde Salman Khan (som inte ska förväxlas med Bollywoodskådisen med samma namn) har satt ihop flera tusen videos där han lär ut matematik på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Av särskilt intresse för SPSS-akuten är avsnittet om statistik. I den första videon går han igenom vad ett medelvärde, medianvärde och modalvärde är. De fem första videoklippen i statistikavsnittet berör alla grundläggande koncept inom statistik och rekommenderas varmt.

Det är inte särskilt avancerad matematik, och kan man det som Salman lär ut i klippen blir mycket annat inom statistiken enklare att förstå.


Salman Khan – ger bort matematikundervisning på internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s